För några kvällar sedan hade jag Moa över för allmänt häng. Vi har växt upp i samma lilla ort i norra Skåne. Men trotts att vi rört oss i varandras närhet började vi inte lära känna varandra & umgås fören vi gick på högstadiet. Det började med promenader, sen har hon växt till att bli en av mina närmaste vänner. Helt fantastisk tjej!
Eftersom Moa kom runt fem-tiden hade vi bestämt att vi minsann skulle äta middag tillsammans. Då hon sedan några år tillbaka håller sig till vegetarisk kost fick det bli en sådan rätt denna kväll. Jag ska ärligt talat att jag själv äter väldigt litet vegetariskt & är rätt dålig på att veta vad man kan laga, men jag skulle gärna vilja bli bättre på det. Vi enades om att soppa passade perfekt för en vinterkall fredagskväll. Beslutet landade på en tomatsoppa med potatis & mozzarella med tillhörande bröd. Mycket gott!
Ingredienser:
– Ett paket krossade tomater
– Lök
– Grönsaksbuljong (vi gjorde egen med buljongtärning & vatten)
– Tomatpuré
– Potatis
– Mozzarella
– Salt & svartpeppar
Steg för steg:
1. Skala potatisen & börja koka den
2. Hacka löken & fräs i olja
3. Häll över de krossade tomaterna över löken, sänk värmen & låt sjuda
4. Häll i buljongen (& eventuellt extra vatten), koka upp
5. Krydda efter smak, här tillsätter ni tomatpurén tills det smakar som ni vill
6. Ta upp potatisen när den är färdig, vi delade i fjärdedelar vilket funkade superbra! Häll i potatisen när soppan fått konsistensen ni vill att den ska ha.
7. Sist tar ni mozzarellan & smular över soppan precis innan servering
Comment
Detta får ske mer ofta! Allmänt häng är bäst ändå.